Plnené šampiňóny so šafranom

Plnené šampiňóny so šafranom

 

Máme pre vás tip na jednoduchý a chutný obed či večeru. Pravý šafran dodá plneným šampiňónom novú chuť a poteší vaše chuťové poháriky. Ak vynecháte prílohu - máte fit večeru.

 

Potrebujeme:

3-4 maxi šampiňóny na grilovanie

cibuľku

hrsť čerstvého špenátu

1 balenie Feta syra

biele víno (trošku na podliatie, ostatné ako uvážite)

pravý šafran Super Negin – 20-30 vláskov

chilli

čierne a ružové korenie

soľ

1 vajíčko

bylinkové maslo

domáci šafranový dip

zemiaky, ak chcete prílohu

 

Postup:

Šampiňóny očistíme, nožičky vylúpneme a nakrájame.

Opražíme si nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný čerstvý špenát a kúsky nožičiek šampiňónov. Podlejeme bielym vínom. Chvíľku podusíme. Korenie šafran pomrvíme medzi prstami a pridáme aj s chilli, čiernym, ružovým korením a štipkou soli.

Zmes necháme vychladnúť. Následne do nej primiešame 1 vajíčko a nadrobno nakrájaný feta syr. Hlavičky šampiňónov naplníme troškou bylinkového masla a bohato pripravenou plnkou.

Pečieme na 180°C cca 20 minút.

 

Plnené šampiňóny podávame s pečenými zemiakmi a prelejeme šafranovým dipom.

 

Dobrú chuť

 

Späť do obchodu